Rabu, 24 Mac 2010

Aku Dan Trip KK Hong Kong

KOTA KINABALU - HONGKONG


(Di Pulau Manukkan)

Berdebar aku bila aku kene bertugas ke Kota Kinabalu - Hong Kong selama 5 hari. Apa yang aku risaukan adalah memikirkan sapelah leading aku.. Sapelah setcrew aku.. Masa aku nunggu transport aku alih alih si Alfie nie kuar dari lif. Dia ni sahabat lama aku sejak aku belajar di Uitm lagi. Kami pernah mencuba nasib masa Interview SQ. Both of us tak dapat but the second interview aku terpilih. Tapi aku tolak. Adalah sejarah disebalik penolakan aku.


Aku mood risau menjadi happy bila dapat tahu Alfie satu trip ngan aku. Alhamdulillah! Dah ada geng. Pasti best! Kami dalam transport nak ambik lagi sorang crew. Stewardess nie namanya Sara. Gelabah semacam minah nie dok carik handphone dia. Aku tengok beg dia pun berat semacamje. Yeyey!!!!!! Dia sekali ngan weol!

Syukur aku dapat set crew yang baik baik. Keesokannya kami plan nak ke Manukan Island. Aku ni memang suka pantai pantai. Tak kiralah panas ke tak aku suka suasananya. Aku berjemur ye berangan tanning. hahaha



(Kiteorang tetap buat safety demo kat passenger boat itu! haha)


Di bumi Borneo cuacanya cukup panas.. Kami nak belik sunscreem alih alih terbeli after sunscreen. Aduhai.. nak tak nak kenelah pakai. hahahaha My advice.. pls pls pls.. janganlah pakai aftersun kalo rase feeling2 nak berjemur ye.. hahaha Kulit rasa macam terbakar ye.


Masa aku renang renang kat pantai tu aku perasan banyak sangat obor obor. Terlompat aku.. Then mat salleh nie approched weol. Cakap obor obor tu tak beracun. Siap dia tangkap sekor lagi. eeee macam agar agar!!!! euww


Si Sara ni baru je seminggu flying so aku n alfie banyak nyakat dia. Dia pun layan je karenah kami. Bila dapat setcrew dah best aku wat keje pun dengan hati yang girang. Untung passenger aku dapat layanan extra istimewa dari aku.

Adalah satu group makcik2 dari Hong Kong dok main kad. Kad tu kecik and nipis. Tertarik plak aku. Bukan main serius lagi diowk nih. Bising satu cabin. Siap tulis markah lagi kat kertas. Ape kebendelah diowk main nie. Aku tanyalah diowk. OOOOoooo Its Mahjung! Aku pun tgk la kad minah ni dari belakang. Wah marah ye dia kat aku. Takot aku jual kad dia kat kawan hadapan dia. wahhh! hehehe Aku gelak je la. Terasa busan aku pun offer diri nak jadi tukang tulis. wahhhh bukan main hepi ye diowk. Mase nak landing diowk bagi RM50. wahh gaji upah katanya! Caras jeee! hehe

End the of the trip aku rasa aku dapat set crew yang paling best.. Shall update more stories..

2 ulasan:

  1. penah gi pulau manukan... mmg besh... nak gi lagi.....huhu

    BalasPadam
  2. sabtu ni akan berada di Manukan Island
    :)

    BalasPadam